Da mormor og morfar var børn

9. november 2010

I Bindeballe lidt syd for Billund – ligger den mest fantastiske gamle købmandsgård – Bindeballe Købmandsgård – med 1000-vis af ting at kigge på og evt. købe.

Købmandsgården er på samme tid butik og museum. Ungerne synes, det er vildt spændende med alle de sjove og mærkværdige ting, der er samlet på stedet.

I museet afspilles video film om stedet, desuden indeholder museet masser af gamle reklamer – guf for en grafiker som jeg, redskaber og historier – lige til at gå på opdagelse i.

Butikken har et fint udvalg af nyt “gammelt” julepynt, gamle køkken redskaber, slik fra før i tiden osv. – som man har mulighed for at købe. Vi vendte hjem med flere uundværlige ting – b.la. en “kagerulle” til pizza(læs: en kæp), juletræs ting, engelsk lakrids og gammeldags bolcher.

Lige over for Købmandsgården ligger et lille museum – som udstiller et par gammel jernbanevogne samt en gammel stations bygning.

Der er ingen entre udgifter – men du undgår ikke at handle i butikken – efter en tur i top tunede Legoland – er her virkelig en lille oase, der oser af gamle dages ro og hygge. Et super godt supplement til en Billund dag – hvor der bliver masser at snakke om i familien.

Skriv din kommentar her

* Skal udfyldes, e-mail offentliggøres ikke