Hvem lærer af hvem??

7. februar 2011

Mandag – så er ugen atter i gang. Vasketøjet fra denne weekends mange vaske – skal lægges sammen og pakkes væk. I dag syntes jeg, at det var ungernes tur til at yde en indsats med tøjet – ikke lige et af mine drømme jobs. Så de blev sat i gang.

Nogle af håndklæderne var allerede lagt sammen, og lå bare og ventede på at komme på plads – det var den nemme ting at starte med. Jeg var selv i fuld gang i køkkenet, så jeg var en smule fraværende.

Pludselig ser jeg Mikkel ud af øjenkrogen komme valsende igennem køkkenet med en stak håndklæder på hovedet … min første tanke – åh nej, han taber dem … mine rene håndklæder .. jeg får også sagt et eller andet om, at jeg altså ikke gider ha’ han taber dem – “nej, nej, det er jo også det det går ud på – IKKE at tabe dem” … hrmf … jeg holder mig i skindet, og vælger ikke at sige mere – han må jo bare selv lægge dem sammen igen – hvis det går galt …  kan ikke helt huske om jeg tænker “NÅR det går galt”.

Som så ofte før får ungerne trivielt og kedeligt arbejde gjort til en leg.  Alle håndklæder bliver båret på hovedet på plads – Sofie er selvfølgelig med på det – tøjet bliver lagt sammen overvåget af en tyrannisk fantasi konge, der straffer sine undersåtter med 10 pisk af den nihalede kat for hver “alene-strømper” der ligger tilbage til sidst … hold da op – arbejdet er gjort i en ruf og de hygger sig.

Wow … hvor kunne jeg bare lære af det – i stedet for var jeg tæt på at belære mine unger om, at gøre tingene på den “rigtige måde” … den lige præcis så rigtigt kedelige måde, som jeg selv er blevet SÅ træt af.

Kommentarer
  1. Vibeke, 9. februar 2011 kl. 19:00

    Hej Lene
    Fantastisk eksempel på, at livet på en og samme tid er leg og ramme alvor for børn. Tak for indvielsen.

    Hilsner fra Vibeke

  2. laav, 10. februar 2011 kl. 19:35

    Velkommen til Vibeke – ja, hvor kan vi bare lære meget af de unger … tror de har det sjovere end os ind imellem 😉

Skriv din kommentar her

* Skal udfyldes, e-mail offentliggøres ikke