Nemt, hurtigt og OK sundt

11. april 2011

Tror desværre ikke at vi er så meget anderledes i familien Vinther end i så mange andre familier. Vi har for det meste en SMULE for travlt – selvom vi vildt gerne vil slappe af, bruge tid sammen og ikke mindst leve sundt. Men… men… men… – af og til og i perioder lidt for tit – står vi pludselig og har glemt alt om, at der også er noget der hedder aftensmad.

Madplan en stor hjælp

Faktisk laver vi madplan for en uge af gangen – kan man kan jo glemme at tage op af fryseren – eller man er pludselig blevet forsinket, så simregryden der tager et par timer, ikke lige er det mest heldige valg for den dag.

Den hurtige løsning er hos os at hente pizza eller andet junk udefra. Er vi lidt stressede oven i, er det helt rart at forkæle sig selv – ynkeligt at vi faktisk synes, at vi gør det med junk. For det er stensikkert, at det ikke hjælper os til at blive mindre stressede eller til at klare hverdagen bedre …altså junk – det er mad uden noget som helst i, og vi ved det godt! Og alligevel falder vi i igen og igen. Derfor samler jeg på hurtige retter – der ikke kræver det store – men alligevel er gode og nærende.

Fantastisk smagsprøve-dame

Forleden var det faktisk ungerne der fandt på noget nyt. Vi blev stoppet at en smagsprøve dame i Kvickly – og hun formåede at sælge flere forskellige slags kogte grøntsager til ungerne.

Knorr’s Bag of Taste – det betyder oversat “En plastik pose med krydderier” – hvor man så fylder posen med frost grønsager og noget kylling – hel eller stykker alt efter hvor meget tid man har. Totalt enkelt.

Ungerne klarede aftensmaden, hvor tilbehøret blev groft flutes og posekartofler. Frost grøntsager er faktisk lige så gode som friske – så man må sige, at vi … jeg mener DE meget hurtigt fik lavet en velsmagende og sundt måltid mad – som alle var vilde med det.

Har du nogle gode og hurtige opskrifter – vil jeg rigtig gerne høre om dem – så send mig en mail eller skriv en kommentar herunder.

Skriv din kommentar her

* Skal udfyldes, e-mail offentliggøres ikke