Turen går til Berlin … en familietur

23. april 2011

Så er vi atter tilbage fra vores lille mini påskeferie i Berlin. Vi tog tre overnatninger på et lille hotel – Hotel Europa City – et dejligt hotel i fin stand, god morgenmad, pæne og rene værelser … en mikro lille elevator – som ungerne syntes var vild sjov, da de først var kommet over, at den ikke kunne klare hele familien inkl. bagage. Hotellet ligger centralt på en sidegade til Kurfürstendamm. Det var første storby ferie med børn – nu hvor de er 9 og 11 tænkte vi, det var på tide at prøve af.

Berlin er er skøn by, første besøg for os alle. Der er masser af ting at se, skønne butikker, masser af grønt og en spændende historie. Det kom bag på os, at den faktisk ikke er længere end Haderslevs. Men der er sket noget mere der nede. Vores ture i Berlin var planlagt ud fra ønsker fra alle familie medlemmer. De største oplevelser var nok dem, vi bare oplevede på slap line som familie. Begge unger er i hvert fald ikke i tvivl, når vi spørger, hvad der var det bedste – Cykeltaxi-turen.

Cykeltaxi-tur

Vores tur med cykeltaxi var et kæmpe hit. Vi prajede to cykeltaxier og blev transporteret ud og ind imellem biler, fodgængere og andre cykler – mens vores chauffører cyklede og fortalte om alt det, vi så undervejs – det var skønt og underholdende, ikke mindst da en billist dyttede og truede af os.

Gi’ dine unger sådan en oplevelse, hvis du kommer til Berlin. Cykeltaxierne holder hos alle de større seværdigheder. Vores tur varede måske ca. et kvarter og vi betalte 28€ – man kunne sikkert sagtens ha’ pruttet om prisen eller fået forlænget turen – men pengene var super givet ud, og vi fik en kanon oplevelse af Berlin på en hel anden måde.

Zoo-Berlin

Skal man i Zoo-Berlin skal man sætte en hel dag af – køber man billet til akvariet samtidig er der rigtigt meget at se. Det er en skøn zoo – hvor dyrene virkelig trives. Selvom ungerne blev ved med at tale Knut – som vi godt vidste ikke var mere – og tre sovende isbjørne derfor var lidt kedelige 😉 – var turen en god oplevelse. Vi fravalgte at købe billet til akvariet – hvilket set i bagspejlet var dumt – det er jo ikke muligt at få forbi en dør ind til en helt afdeling af en zoo – så vi endte med at købe billet alligevel – så tag begge billetter med det samme – så sparer du 20€ ved en familiebillet til fire personer.

Salvador Dali Museet

Det var så mit ønske – og Mikkel foreslog, at vi tog det først – så var den største frø ligesom spist. Men efter besøget syntes alle faktisk, at det var en spændende og god oplevelse. Dali er fantastisk – og vi fik i den grad talt om og set på, hvad surrealisme er.

Shoppetur i Berlin

Vi boede ganske tæt på Kurfürstendamm – og var også på shoppetur. Skal du det med børn, så start i den rigtige ende, med mindre dine børn er til en lang gå tur – de butikker som passer til et ganske almindeligt budget ligger i den enden, som er tættest på zoologiskhave.

Se Berlin fra bus

Busserne kører hele tiden, og flere af ruterne er med dobbeltdækker – derfor er det en super mulighed at se byen den vej. Ruterne 100 og 200 kører forbi rigtig mange af seværdighederne. Næste gang vi kommer til Berlin, køber vi igen en heldags transportbillet for 15€ for hele familien, og så vil jeg forberede familien på, at vi springer af og på, når vi ser noget interessant. Der er masser af spændende steder, man kan studere – bare for at studere storbylivet uden egentlig at kigge seværdigheder. Med sådan et dagskort kører du frit med bus, tog og sporvogn.

Naturhistorisk Museum – Museum für Naturkunde

Er også en kæmpe stor udstilling – som sådan nogle naturmuseer er. Børnene var begejstrede for det store Bracchiosaurus skellet … kæmpe stort er det med sine 13,27 meter … i HØJDEN. En god og meget billig oplevelse 11€ for hele familien, jeg må sige, at her får du noget for pengene. Vi splittede os op to og to – da vi absolut ikke har samme interesser og tålmodighed – det gør vi faktisk tit, da alle på den måde får set det, de vil, i det tempo der passer dem.

Ikke sidste gang

Tre overnatninger er passende for os i sådan en storby – så trænger vi til at komme hjem til de vandte omgivelser. Men det er ikke sidste gang, vi har været i Berlin – jeg sidder allerede og glæder mig til næste gang…for der er så meget vi ikke nåede.

Kommentarer
  1. Rasmus Julius, 23. april 2011 kl. 20:05

    Berlin er en superfed by – og man får Value for money!! Jeg har de sidste 15-16 år været i Berlin ca. 3-4 gange om året for at besøge familie – og finder stadig nye spændende ting ved byen. Med lidt detektivarbejde hjemmefra, så finde man de sjoveste ting i byen.

    Hilsen Rasmus

  2. Lene, 24. april 2011 kl. 05:46

    Ja, og oven i er der jo ikke langt, når man bor her i syd Danmark – ca. 5 timer i bil er jo ingenting for at nå en stor by.
    Skønt, Rasmus – nu ved jeg, hvem jeg skal have hemmelige tips hos næste gang vi skal afsted.

Skriv din kommentar her

* Skal udfyldes, e-mail offentliggøres ikke