Chokoladekage kagemand – mums

4. maj 2011

Sofie har lige holdt tøse-fødselsdags-fest med et par piger fra gaden. De skulle komme til kaffe, og ønsket var en chokoladekage mand – så jeg gik i gang med google opskrifter på chokoladekagemand på nettet – men det var ikke sådan lige af finde. Så jeg endte med en af mine egne chokoladekage opskrifter – og den kunne fint skæres ud. Så er du også på jagt efter en opskrift på en chokoladekage-kagemand, er du endt det rette sted.

Da først kagen var bagt, skulle den dog ikke længere laves til kagemand. Festen havde udviklet sig til en “kendis-fest” – så vi skulle ha’ lavet nogle “bling-bling”-kager – og havde gang i krymmel og rød frugt farve.

Opskriften er gået i arv i familien – så jeg ved egentlig ikke hvor den stammer fra – men den smager super godt og er hurtig at lave.

Super Chokoladekage
– kan bruges til Chokoladekage Kagemand

150 g smør
600 g sukker
4 æg
600 g mel
70 g cacao
4 dl kærnemælk
1 tsk. natron
2 tsk bagepulver
1 tsk vanilje

Bland det hele og fyld dejen i en bradepande. Bages i alm. ovn 20 minutter ved 180 grader. Når kagen er kølet af, læggers et godt lag glasur på og kagen pyntes – skær til sidst omridset af kagemanden eller konen – hvis det skal være sådan en.

Kommentarer
  1. Camilla, 23. juni 2013 kl. 18:20

    Hejsa
    Din kage ser super lækker ud, og jeg vil så gerne bage den. Men hvilken størrelse bradepande bruger du, er det en til alm ovn, den store eller er det sådan en halv størrelse?
    Mvh
    Camilla

  2. Lene, 23. juni 2013 kl. 18:42

    Hej Camilla, der er til en hel stor bradepande! God fornøjelse…jeg får helt lyst til at bage, nu du lige minder mig om den! Mange hilsner Lene

  3. Camilla, 28. juni 2013 kl. 19:17

    Hej Lene
    Tusind tak!
    Den er i ovnen 😉
    Klar til fødselsdag imorgen.
    Vh. Camilla

  4. Mette Dahlgaard, 6. juni 2014 kl. 16:31

    Ja den ser rigtig god ud. Har taget kopi af opskriften, så skal der laves kagemand til mine børns fødselsdag på mandag 🙂
    Hej fra Mette

  5. Lene, 10. juni 2014 kl. 07:05

    God fornøjelse Mette – du har jo nok allerede være igang 😉

  6. Camilla, 20. juni 2014 kl. 06:28

    Den er blevet fast inventar til vores børnefødselsdage!!!
    Tusind tak Lene 🙂
    Kh
    Camilla

  7. Lene, 20. juni 2014 kl. 06:33

    Aj, hvor fedt, Camilla, det er jeg glad for!

  8. lis, 18. juli 2014 kl. 05:02

    Der står der skal smør i skal det smeltes Camilla

  9. lis, 18. juli 2014 kl. 05:04

    Lene*

  10. Lene, 18. juli 2014 kl. 14:35

    Hej Lis – jeg smelter det altid – det er så dejligt nemt 😉

  11. pia nørgaard, 18. august 2014 kl. 01:03

    Hejsa…
    Ville lige høre hvordan den er på anden dagen. For tænkte at lave den til min datters klasse til hendes fødselsdag men vil så bagen den dagen i forvejen.

    Mvh. Pia

  12. Lene, 18. august 2014 kl. 07:00

    Hej Pia – det kan du sagtens gøre, det har vi tit gjort. Så dækker vi den bare godt til med et viskestykke natten over – og skærer kanterne fra. Rigtig god fødselsdag.

  13. Tanja, 4. marts 2015 kl. 09:57

    Ser lækker ud. Kan det passe at kagen skal være temmelig flydende, når den tages ud af ovnen efter 20 minutter? Jeg er ikke så vant til at bage, men husker en gammel sætning fra min mor om, at når man stikker en strikkepind i kagen, må der ikke hænge dej ved!?
    Bedste hilsner Tanja

  14. Lene, 4. marts 2015 kl. 10:47

    Hej Tanja – nu håber jeg ikke du står og venter endnu 😉 – så er kagen nok blevet lidt sort ! Men strikkepindetesten bruger jeg også altid – til at afgøre om kagen har fået nok. Den skal ikke være flydende.

  15. Tanja, 4. marts 2015 kl. 15:05

    Tak for svar. Jeg havde taget den ud 😉 27 minutter gjorde det (måske den kunne have klaret sig med 25, men så ved jeg det til næste gang). Skøn kage til børn. Og god dag

  16. Anita Pedersen, 4. april 2015 kl. 16:08

    Hej Lene. Så er det min tur til at lave kagemand til min søns 5 års fødselsdag. Et spørgsmål: du skrive alm. ovn: er det ikke varmluft du har brugt? Normalt skal man jo ellers trække ca. 20 grader fra (altså fra alm ovn til varmluft), mens synes 160 grader i 20 min lyder som alt for lidt?????

  17. Lene, 7. april 2015 kl. 07:46

    Hej Anita
    Har været fra skærmen hele påsken, så et lidt sent svar til dig.
    Jeg bager ved varmluft 180 grader og 20 minutter plus minus – synes den falder noget forskelligt ud fra gang til gang. Så jeg er altid bevæbnet med strikkepind, så jeg kan teste, hvornår den er nok indvendig.
    Mange hilsner Lene

  18. Anita Pedersen, 8. april 2015 kl. 11:29

    Tak for svar, Lene. Fedt at du deler din erfaring med en succes-kage her:-)
    Nyd forårsdagen.
    Mvh Anita

  19. Tine, 17. august 2015 kl. 04:52

    Hej Lene. Jeg fandt din opskrift på kagedame, som jeg vil lave i weekenden. Har du også prøvet at bruge opskriften til muffins?
    Hilsen Tine

  20. Lene, 17. august 2015 kl. 09:23

    Hej Tine, nej det har jeg faktisk ikke prøvet! Men giv endelig lyd, hvis det også fungerer godt!

  21. Charlotte Jacobsen, 5. juli 2016 kl. 16:20

    Tror du der er nok til 20 Pers.? Hvis man vil skære en kagemand går der jo meget kage fra :/ tager man bare det fra i små stykker som man så evt kan servere ved siden af?

  22. Lene, 1. august 2016 kl. 08:27

    Hej Charlotte – har holdt ferie – så nu er det nok ikke aktuelt for dig med svar længere. Jeg har altid svært ved at bedømme mængden … synes at en bradepande rækker til en skoleklasse normalt – så hvis du bruger det med at skære resten i små stykker, burde der være nok. Men er det sådan en familiefest – hvor man tager flere stykker og går til og fra – ville jeg nok lave lidt mere.

  23. Elsebeth Rinddal Lauridsen, 7. januar 2017 kl. 17:17

    Hej kan man bage den aftenen før… Jeg tænker bare om den stadigvæk er god dagen efter. Jeg søger en lækker svampet chokoladekagemand 🙂 PFT tak.

    MVH Elsebeth

  24. Lene, 9. januar 2017 kl. 12:02

    Jeg har tit bagt den aftenen før – og så bare sørget for at holde den tildækket til den skal spises. God fornøjelse 😉

  25. Elsebeth Rinddal Lauridsen, 18. januar 2017 kl. 17:13

    Super og mange tak 🙂

  26. Camilla, 5. august 2017 kl. 06:09

    Hej Lene
    Vi kører på 5. År med denne skønneste opskrift 🙂
    Ville bare sige tak endnu engang
    Kh
    Camilla og Co

  27. Lene, 9. august 2017 kl. 07:13

    Hvor er det bare fedt at høre Camilla – her er ungerne ved at være store, så der bages ikke så meget mere til kagemand – men for da lidt lyst til kage nu 😉

Skriv din kommentar her

* Skal udfyldes, e-mail offentliggøres ikke

Annoncer